Maskinmestrenes Forening arrangerer åbent online-møde om frekvensomformere den 19. og 27. september.

Servicetekniker i STYREG, Kim Tonsberg Kristensen, vil blandt andet fortælle deltagerne om hvilke overvejelser, man skal gøre sig i forbindelse med valg af frekvensomformer.

En af disse overvejelser kan være dagens højere energipriser og den potentielle energibesparelse ved en udskiftning af gamle omformere. Den besparelse kan nemlig vise sig at være ikke ubetydelig.

 Hvilke udfordringer er stigende?

Der opleves i det danske elnet flere små kortvarige spændingsdyk på under 100 millisekunder. Et dyk der kan være nok til at standes en produktion blandt andet fordi frekvensomformerne når at lukke ned.

Derfor er de mange spændingsdyk, som virksomheder rundt om i landet indberetter i forbindelse med den pågående energikrise, en risikofaktor man bør ruste sig mod.

På onlinemøderne vil STYREG derfor give en instruktion i, hvordan man indstiller frekvensomformeren, så den forsøger at modstå kortvarige spændingsdyk.

Dette kaldes på fagsprog kinetisk backup – som bevirker at man kan ”ride” et spændingsdyk over.

Kim Tonsberg Kristensen vil også informere om hvorfor løbende service og vedligehold er en god forsikring, mod at en produktion pludselig står stille.

For et strømdyk, der får en frekvensomformer til at sætte ud, rammer som oftest dem, der ikke er opdaterede og vedligeholdt.

Til sidst i de planlagte onlinemøder vil Kim Tonsberg Kristensen demonstrere hvordan man kan ændre en parameter, og derved måske undgå et udfald ved spændingsdyk.

Møderne begynder kl. 15.00 og varer til kl. 17.00

Meld dig til ved at klikke herunder:

Tilmelding til d. 19.09

Tilmelding til d. 27.09.